Om

Jag heter Daniel och som många människor där ute har jag alltid fått något drömskt i blicken vid åsynen av flygplan i skyn. I likhet med de allra flesta gjorde jag däremot inget av min pilotdröm tills jag en eftermiddag i juli 2014 befann mig på en parkeringsplats utanför SeaWorld i San Diego.

Ett plan från amerikanska budgetbolaget SouthWest gick in för landning på närbelägna Lindbergh Airport och samtidigt som jag i den gassande solen stannade upp och vände blicken mot skyn ställde min amerikanska vän Matt en livsavgörande fråga:

”Varför blir du inte bara pilot?”

Under ett hastigt meningsutbyte sköt nämnde herre därefter ner alla mina hittills trötta argument till varför det inte gick. För i mitt huvud var saken klar. Självklart gick det inte att bli pilot! Jag hade ju redan en framgångsrik karriär med allt materiellt jag behövde och kunde tänkas vilja ha. Jag var ju estetiskt lagd och hade aldrig pluggat fysik på gymnasiet. Och dessutom var jag för gammal, jag borde ha gjort det för flera år sedan.

I synnerhet det där sista argumentet hade med åren växt till ett berg av sällan skådade proportioner. Hela 32 år gammal var jag vid tillfället. Och Matt, som själv är utbildad pilot replikerade:

”Vänta några år till, då är du för gammal. Men det är inte för sent om du bara sätter fart nu.”

Där och då, i solgasset på den där enorma parkeringen bestämde jag mig för att bli pilot och följa mitt hjärtas dröm. Den här bloggen är berättelsen om den resan.

Tack för att du läser.

Och mejla mig gärna på daniel.s.gustafson@gmail.com

 

En kommentar

  1. Kenth Vesterhav · januari 10, 2015

    Vadå ”livet är kort” i din släkt blir man ju över 90 år!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s