Den om stress.

Om jag ska gå rakt på sak och fiska riktigt djupt i emotionella farvatten är min primära känsla just nu ”stress”. Eller massiv jävla jättestress om jag ska vara brutalt ärlig.

Fick igår ett mejl av chefsinstruktören att jag skulle vara redo att flyga vid lunch dagen därpå. Kollade väderleksrapporten som inte var särskilt behaglig läsning. På söndag morgon hoppade jag ur bingen (överdrift) och intog min sedvanliga frukost bestående av havregrynsgröt a ´la Kumla anstalt och återgick till vad som blivit lite av min favoritsyssla de senaste veckorna – alltså att kolla väderleken. En blick ut genom fönstret bekräftade nuffrorna på skärmen. Det såg kort sagt för jävligt ut.

Beslöt mig för att ända ta mig in till skolan. Indierns om utlovats skjuts försvann lägligt nog här i trakterna så jag fann istället gåendes mot flygfältet. Utgår från att jag hade en del pluspoäng på karmakontot då en av koreanerna på skolan kände igen mig och frågade om jag ville ha skjuts. Och det vill jag ju så klart.

DSC_0287
I brist på bättre bjuder jag på denna bild av en ultrakonservativ Jesus-mugg.

Otippat nog lyckades jag och Paul faktiskt komma iväg strax efter lunch trots att himlavalvet såg ut som en KOL-lunga. Under två timmar gick vi därefter noggrant igenom diverse manövrar och jag insåg att en hel del saker som kommer dyka upp på provet inte sitter hundraprocentigt. Därför kommer jag och David att göra en ny flygning dessförinnan för att finslipa saker som branta (45 grader) svängar, nödmanövrar och lågfartsflygning.

Gott så. Problemet är alltså att jag inte har tid för detta och att väderleken gör allt för att sätta käppar i hjulet för mitt redan pressade tidsschema. Imorgon (måndag) är det väldigt, väldigt tveksamt om jag kan flyga överhuvudtaget då det kommer regna typ hela dagen. Istället kommer jag att ge mig i kast med mitt europeiska radiotest. Är egentligen mer nervös för detta än för uppflygningen vilket i sig är hyfsat bisarrt.

Mitt nuvarande flygtest på tisdag kommer alltså utan tvekan att flyttas, troligtvis till på torsdag. Innan dess ska jag alltså göra en längre cross-country-flygning och finslipa med David. Och mitt plan till San Francisco går 13:43 på torsdag.

Hurra.

Med lite tur klickar allt och jag kan flyga upp på torsdag morgon. Annars får jag bita i det sura äpplet, hyra en bil och köra upp till San Francisco på fredagskvällen. Att byta resdatum på den drygt timmen långa flygningen mellan San Diego och San Francisco kostar nämligen 350 dollar. Att köpa en ny biljett med samma bolag kostar hundra amerikanska pesos mindre. Logik när den är som bäst.

Nåväl.

Dagens ord är stress.
Stress är dagens ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s